Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمت‌هایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم می‌پردازیم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

به نام خداوند رحمتگر مهربان

قُلْ مَنْ یُنَجِّیکُمْ مِنْ ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ تَدْعُونَهُ تَضَرُّعًا وَخُفْیَةً لَئِنْ أَنْجَانَا مِنْ هَٰذِهِ لَنَکُونَنَّ مِنَ الشَّاکِرِینَ

بگو: آن کیست که شما را از تاریکی‌های بیابان و دریا نجات می‌دهد گاهی که او را به تضرع و زاری و از باطن قلب می‌خوانید که اگر ما را از این مهلکه نجات داد پیوسته شکرگزار او خواهیم بود؟

فایل صوتی تلاوت آیه ۶۳ سوره انعام

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی تفسیر آیه ۶۳ سوره انعام

کلمه «تَضرُّع» به معنای دعای آشکار و کلمه «خُفْیَهً» به معنای دعای پنهان است. پیامبر اکرم (ص) در روایتی فرمودند:بهترین دعا، دعای با صدای آهسته و خُفیه است و از جمعی که با صدای بلند دعا می‌خواندند، انتقاد کردند و فرمودند:خداوند شنوا و نزدیک است. در آیه ۱۲ سوره‌ یونس نیز آمده است:انسان هنگام خطر، به یاد خدا می‌افتد و او را می‌خواند، امّا «فَلَمّا کَشَفْنا عَنْهُ ضُرَّهُ مَرَّ کَأَنْ لَمْ یَدْعُنا إِلی ضُرٍّ مَسَّهُ» همین که مشکلش حل شد، سرش را پایین انداخته و می‌رود، گویا ما را اصلاً صدا نزده است.

بیشتر بخوانید

آیا چشم زخم در زندگی انسان تاثیر دارد؟ +صوت

شداید برای انسان، چهار حالت به وجود می‌آورد:احساس نیاز، تضرّع، اخلاص و التزام به شکرگزاری. آری، شداید و سختی‌ها و قطع شدن اسباب مادّی، روح خداجویی را شکوفا می‌کند و انسان در مشکلات، دست خدا را می‌بیند.

پیام‌های آیه ۶۳ سوره انعام

۱-یکی از شیوه‌های تبلیغ و موعظه، سؤال از وجدان مردم است. «مَنْ یُنَجِّیکُمْ»

۲-یادآوری و توجّه دادن انسان به خلوص، از بهترین روش‌های خداشناسی است. «تَدْعُونَهُ تَضَرُّعاً وَ خُفْیَهً»

۳-انسان در سختی‌ها و شداید، دست از کفر و شرک برداشته و موحّد می‌شود. «تَدْعُونَهُ تَضَرُّعاً وَ خُفْیَهً»

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تفسیر قرآن قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۸۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون تخصصی حفاظ قرآن کریم در گلستان برگزار می شود

دریافت 31 MB کد خبر 6094998

دیگر خبرها

  • نوزدهمین دوره آزمون حفاظ قرآن کریم در گلستان
  • اهانت دوباره به قرآن در سوئد این بار از سوی یک زن
  • برگزاری آزمون تخصصی حفظ قرآن کریم در خواف
  • (تصاویر) آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم
  • عکس/آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم
  • نشانه های انسان با کرامت و کریم چیست؟
  • آزمون تخصصی حفاظ قرآن کریم در گلستان برگزار می شود
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است
  • (تصاویر) نخستین نمایشگاه قرآن کریم حکومت طالبان